Máte pred plynom rešpekt alebo Vám vadí? Drevné uhlie je pre Vás špinavé a pracné? V takom prípade asi hľadáte gril s napájaním na elektrinu.
Neviete si vybrať?
Zavolajte alebo napíšte nám. Naši odborní pracovníci Vám s výberom radi pomôžu. Nie sme len predajcovia, ale aktívni používatelia predávaných výrobkov.
Príprava na rošte patrí medzi základné metódy grilovania.
Hlavnou výhodou príprave na rošte je jeho "necelistvý" povrch, takže prepúšťa sálavé teplo od zdroja priamo k jedlu. To zabezpečuje takmer okamžité uzavretie štavy v mäse.
Prípadná unikajúca šťava pretečie pomedzi roštové medzeri, neostáva na povrchu a grilovaný pokrm sa nezačne dusiť a máčať vo vlastnej šťave.
Rošt môže byť vyrobený z rôzneho materiálu, v základe poznáme:
Asi najobľúbenejším materiálom je liatina, pretože jej hrubý a masívny materiál akumuluje teplotu, ktorú následne odovzdáva pripravovaným pokrmom. Vďaka svojej masívnosti je liatinový rošt tepelne stálejší a len vďaka nemu ste schopný dosiahnuť krásne vypálené mriežkovanie na Vašom pokrme.