Samostatné diely
Príprava na rošte patrí medzi základné metódy grilovania.
Hlavnou výhodou príprave na rošte je jeho "necelistvý" povrch, takže prepúšťa sálavé teplo od zdroja priamo k jedlu. To zabezpečuje takmer okamžité uzavretie štavy v mäse.
Prípadná unikajúca šťava pretečie pomedzi roštové medzeri, neostáva na povrchu a grilovaný pokrm sa nezačne dusiť a máčať vo vlastnej šťave.
Rošt môže byť vyrobený z rôzneho materiálu, v základe poznáme:
- nerezové
- plechové
- liatinové
Asi najobľúbenejším materiálom je liatina, pretože jej hrubý a masívny materiál akumuluje teplotu, ktorú následne odovzdáva pripravovaným pokrmom. Vďaka svojej masívnosti je liatinový rošt tepelne stálejší a len vďaka nemu ste schopný dosiahnuť krásne vypálené mriežkovanie na Vašom pokrme.
Nakupovať podľa
Nákupné možnosti
Grilovacia plocha
Porovnať produkty
Nevybrali ste položky pre porovanie.
Môj zoznam prianí
Naposledy pridané položky
Nemáte žiadne položky vo vašom zozname prianí.